thuiszorg-turkse-ouderen-bg

Evde Bakım Hizmetleri

Evde Bakım Hizmetleri

Bij thuiszorg voor Turkse en Marokkaanse ouderen is het van belang dat er rekening wordt gehouden met de diversiteit van culturen. Het is natuurlijk belangrijk dat Turkse en Marokkaanse ouderen ook de mogelijkheid krijgen op goede zorg op hun oude dag! Vaak is te zien dat Turkse en Marokkaanse ouderen minder gebruikmaken van thuiszorg. Er zijn soms wat obstakels om thuiszorg te regelen en te onderhouden. Zo is er soms een taalbarrière of onbegrip voor een cultuur of religie. Ook is het mogelijk dat Turkse en Marokkaanse ouderen zich (nog) niet bewust zijn van de mogelijkheden van thuiszorg in Nederland.

Turkse en Marokkaanse ouderen moeten zich beter thuis kunnen voelen

Het is vaak nu nog zo dat andere familieleden de taak van zorg op zich nemen. Dat is natuurlijk heel nobel, maar het kan erg belastend zijn voor de verzorgende persoon. Soms moet de verzorgende persoon naast de zorg voor de ouder een heel gezin draaiend weten te houden. Als de thuiszorg voor Turkse en Marokkaanse ouderen goed is ingericht, zal de zorg wat toegankelijker worden voor deze groep ouderen. Er wordt dan rekening gehouden met de religieuze en culturele elementen. Ze voelen zicht hierdoor beter thuis.
Ook kan het ontzettend schelen voor familieleden als ze de zorg over kunnen dragen aan een thuiszorg organisatie.
Klik hier voor enkele tips.

Türk ve Faslı yakınları tarafından enformal bakım için aşırı yük

Doordat de zorg voor Turkse en Marokkaanse ouderen vaak op hun kinderen valt, is een toename aan overbelasting merkbaar. Voor veel volwassen kinderen is het een zware taak om deze zorg op zich te nemen, in een maatschappij waarin de nadruk steeds vaker ligt op het maken van carrière en individualiteit. Ook ontvangen ze adviezen van de dokter die indruisen tegen de verwachtingen van hun bejaarde ouders. Vanuit de cultuur wordt verwacht dat de kinderen de volledige zorg op zich pakken, terwijl de zorgverlening aanraadt om de cliënt vooral nog zoveel mogelijk zelf te laten doen. Hierdoor komen ze gevoelsmatig en praktisch gezien in een spagaat te staan. Het blijkt vaak lastig om de zorgbehoevende ouderen op andere gedachten te brengen.

Bakım sağlama konusunda anlayış çok önemlidir.

Bir bakım sağlayıcı olarak, bakıcıların ve müşterilerin kendilerini bulduğu durumu anlamanız önemlidir. Dinamikleri ne kadar iyi anlarsanız ve kültürel beklentilerin ne olduğunu bilirseniz, buna daha hızlı ve daha kolay yanıt verebilirsiniz, böylece her iki taraf da anlaşılmış ve desteklenmiş hissedebilir. Temel olarak iddialı bir tutum benimseyin, çünkü müşteri tarafından belirtilmesi muhtemel değildir. Kendine güvenmeyi teşvik etmek, saygılı bir şekilde tartışılmalıdır, böylece bakıcı biraz rahatlar.

Welke zorgaanbieder kan mij helpen met zorg voor Turkse ouderen en Marokkaanse ouderen?

Delen mag:
tr_TR