thuiszorg-turkse-ouderen-bg

Informatie Turkse en Marokkaanse ouderen thuiszorg en dagbesteding

Er zijn een aantal aanbieders van thuiszorg die wat meer de nadruk leggen op de verzorging voor Turkse en Marokkaanse ouderen in Nederland. Bij deze aanbieders is iedereen welkom, dus ook Turkse en Marokkaanse ouderen die verzorging nodig hebben. Er wordt hierbij rekening gehouden met de gewoontes en cultuurverschillen die er kunnen zijn. Dit is een greep uit de organisaties die er zijn, we noemen er een aantal die wat meer focus hebben op het aanbieden van verzorging voor Turkse en Marokkaanse ouderen of Turkse en Marokkaanse cliënten in het algemeen.

Avicen thuiszorg

Avicen thuiszorg is een organisatie die verzorging biedt aan mensen met een andere culturele achtergrond. Tevens streeft het ernaar om aan te sluiten op de persoonlijke wensen en behoeften van mensen met verschillende culturele achtergronden. Het is mogelijk om bij de aanmelding iemand te spreken die een andere taal spreek dan Nederlands. Doordat ze dit aanbieden is de drempel naar contact leggen enorm verlaagd.

Mimosa thuiszorg

Mimosa thuiszorg is er voor iedereen. Dus ook voor de Turkse en Marokkaanse oudere. Ze zijn gespecialiseerd in de verzorging van mensen met een beperking in de ontwikkeling van hun eigen kracht. De focus van Mimosa ligt op het stimuleren van de zelfredzaamheid van mensen. Ze werken samen met organisaties die opkomen voor de Turkse en Marokkaanse ouderen. Hierdoor is deze organisatie in staat Turkse en Marokkaanse ouderen goed op te vangen en te behandelen als dit nodig is. Ook zijn er Turkse of anderstalige medewerkers die kunnen helpen bij aanmelding.

mimosa zorg

Ayganzorg

Ayganzorg de zorginstelling in Brabant die de nadruk legt op de verzorging van Marokkaanse en Turkse cliënten. Hun missie is om de juiste zorg te bieden aan cliënten die voornamelijk van Marokkaanse of Turkse afkomst zijn. Hierdoor zijn ze in staat om de rekening te houden met de cultuur, gewoontes en de taal. Ayganzorg heeft een grote diversiteit aan personeel. Dit zorgt ervoor dat mensen van Turkse en Marokkaanse afkomst zich wat meer thuis voelen en dat ze de hulp krijgen waar ze om vragen, zonder dat taal een barrière is.

ayganzorg-eindhoven

Welke zorgaanbieder kan mij helpen bij dementie bij Turkse en Marokkaanse ouderen?

Delen mag:
nl_NL